COMPRESSPORT Skarpety V4.0 TRAIL skarpetki do biegania
Opis
Skarpetki biegowe COMPRESSPORT
Skarpety do biegania Compressport V4.0
Skarpetki techniczne Compressport ProRacing Socks V4 Nowość 2022
Nowa generacja oferuje jeszcze lepszą oddychalność, szybsze wysychanie oraz większą wygodę i komfort, gdziekolwiek biegniesz.
Materiał, z którego wykonano skarpetki biegowe cechuje się jeszcze większą miękkością oraz zwiększoną przewiewnością dzięki ulepszonym strefom wentylacyjnym.
Poprawiono także odprowadzanie wilgoci i termoregulację, jeszcze bardziej ogranicza to powstawanie ewentualnych odcisków i pęcherzy.
Dobrze znana technologia 3D.Dots, amortyzuje wstrząsy powstałe na skutek uderzeń o podłoże i jednocześnie działa jak mikromasaż, co poprawia krążenie krwi i powrót żylny.
Skarpetki Compressport ProRacing Socks V4 to niesamowicie uniwersalny produkt, doskonale nadają się do biegania, triathlonu, na siłownię, rower czy podczas treningu fitness.
Cechy produktu:
- ULTRA WENTYLACJA - stopy pozostają świeże ze względu na lekki materiał, czyli oddychające strefy wentylacyjne. Dzięki nim w bucie nie gromadzi się wilgoć, co przekłada się na większy komfort oraz uchronienie przed przegrzaniem, rozwojem bakterii, oraz pęcherzami.
- WSPARCIE ŁUKU - na łuku podeszwowym znajduje się elastyczna taśma.
- Anatomically Correct - Podział na lewa i prawą
- KRĄŻENIE KRWI - lepszy dokrwienie wspomaga zawodnika w trakcie wysiłku.
- 3D.DOTS - specjalna technologia ma za zadanie zminimalizować drgania, oraz z każdym krokiem wywoływać mikro masaż.
- Skarpety Compressport wpływają pozytywnie na proces regeneracji.
- ERGONOMICZNY KSZTAŁT - optymalne dopasowanie do stóp zwiększa komfort.
- ŚCIĘGNO ACHILLESA - skarpetki biegowe chronią tę część nogi przed przykrymi urazami.
- Thermo Aeration - zapobiega przegrzewaniu się stopy a w rezultacie powstawaniu odcisków i odparzeń
Będąc na skraju rozmiarówki producent zaleca zakup większego, aby nie doszło do szybkiego przetarcia materiału.
Sprawdź tabelę rozmiarów w galerii i dobierz właściwy rozmiar.